NEVIĐENA KRAĐA: Sudija ojadio Bosnu – poništio gol Džeku, poklonio gol Nigeriji

Duel reprezentacija Nigerije i Bosne i Hercegovine u Kujabi na “Areni Pantanal” obeležila je nova sudijska krađa koja je direktno uticala na ishod meča drugog kola Grupe F

KUJABA – Nastavlja se katastrofalno suđenje na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Duel reprezentacija Nigerije i Bosne i Hercegovine (1:0) u Kujabi na “Areni Pantanal” obeležila je nova sudijska krađa koja je direktno uticala na ishod meča drugog kola Grupe F.

Pravdu na toj utakmici je delio Piter O'Liri sa Novog Zelanda, a pomoćnici su mu bili zemljaci Jan Hendrik Hinc i Mark Rul, dok je četvrti sudija Roberto Moreno iz Paname.

Naime, sudijska trojka sa Novog Zelanda dva puta je direktno je oštetila selekciju Bosne i Hercegovine već u prvom poluvremenu.

Sudije su prvu grešku napravile u 21. minutu meča, kada su pri rezultatu 0:0, poništili regularan gol Edina Džeka.

Iako je napadač Mančester sitija zatresao mrežu Nigerije, arbitri su dosudili nepostojeći ofsajd i poništile čist gol. Ponovljeni snimak jasno je potvrdio da je to bila sramna odluka i da nema govora o nedozvoljenoj poziciji.

Arbitri su posle osam minuta igre još jednom oštetili selekciju Bosne pošto su propustili da dosude faul u napadu posle duela Emenikea i Spahića. Njihova odluka je i ovog puta direktno uticala na rezultat pošto je Piter Odemvingi u nastavku akcije savladao golmana Begovića.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO