Nestabilne epidemiološke prilike, Štab poziva građane da se vakcinišu

Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara upozorava na nestabilnost epidemioloških prilika u gradu i apeluje na građane da broj kontakata sa okruženujem svedu na minimum. Direktor Doma zdravlja u Novom Pazaru Ervin Ćorović rekao je da je  oko hiljadu zaraženih pacijenata korona virusom na kućnom i oko 160 na bolničkom lečenju.

Direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović je nakon sednice  istakao da građani ostvaruju veliki broj kontakata, te da je potrebna veća kampanja za vakcinaciju, koja je jedini lek protiv ove zaraze. On upozorava na I dalje nestabilnu epidemiološku situaciju u gradu.

„Situacija je i dalje nestabilna. Veliki je broj pacijenata na bolničkom lečenju, kao i broj pregleda u kovid ambulantama, mnogo je ljudi na kućnom lečenju. Pratićemo mere Kriznog štaba i javno apelujemo na građane da se mera pridržavaju“, rekao je član Štaba i direktor novoapazarskog Doma zdravlja dr Ervin Ćorović, ističući da je imunizacija jedini način da se izborimo sa pandemijom.

On je istakao da je odluka o inicijativi ugostitelja da im se omogući da za vreme Ramazana rade za vreme iftara, odnosno od 19.30 do 23.30 časova, odložena nakon konsultacija sa Stručno- operativnim timom grada i Republičkim kriznim štabom.

„Potrebno je da obavimo konsultacije sa članovima Stručno – operativnog tima, sa  predstavnicima Kriznog štaba, nakon čega ćemo doneti odluku o upućivanju apela  republičkim instancama, da eventualno ugostoiteljski objekti tokom ramazanskih dana rade produženo radno vreme. Razumemo zahteve ugostitelja koji već godinu dana praktično ne rade i želimo da, razmatrajući sve okolnosti, donesemo zajedničku odluku“, kazao je dr Ćorović.

Ćorović je na kraju podsetio I da je od ponedeljka I kovid ambulanta Doma zdravlja  dobila antivirusni lek , koji se koristi kao jedan od prvih lekova u prvoj fazi zaraze korona virusom  i koji se pokazao kao veoma efikasan.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO