NERMIN RANIO NIHADA, PA POBEGAO: Sumnja se da se krije na Kosovu, još nejasna uloga suspendovanih inspektora

NOVI PAZAR – Novopazarska policija i dalje traga za Nerminom A. (38) iz ovog grada osumnjičenog da je u četvrtak, u Ulici AVNOJ-a, ispalio nekoliko hitaca i ranio Nihada B. (37).

Kako je prošlo već nekoliko dana, a u Novom Pazaru je angažovan i kraljevački odred Žandarmerije, izvor Večernjih novosti iz istrage ukazuje na to da je Nermin uspeo da izbegne policijske patrole i napusti grad.

– Sumnjamo da se krije na severu Kosova, a znatno manje šanse su da je uspeo da se domogne Crne Gore – priča naš izvor.

Nermin se tereti da je u sred bela dana, u centru Novog Pazara, kroz izlog kafića, ispalio nekoliko hitaca u Nihada B. koji je ispijao piće, lakše ga ranivši. Tom prilikom i Nihad je pucao, iz pištolja za čije držanje i nošenje nije imao dozvolu.

Sa Nihadom, desetak minuta pre pucnjave sedela su dva policajca E.G. (32) i E.H. (31), protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti.

Prema saznanjima Večernjih novosti, E.G. je rođak Nihada B. a tog dana su on, E.H, Nihad i još dvojica muškaraca oko 40-ak minuta sedeli za istim stolom u kafiću, u kojem je Nihad kasnije ranjen.

Prema nezvaničnim saznanjima, inspektori su nadređenima ispričali da su, pored svakodnevnih tema, sa Nihadom B. razgovarali i o dešavanjima prethodnog dana kada je Nermin A, nakon kraće svađe oko parkiranja ispred jednog ugostiteljskog objekta, u njega i njegove prijatelje uperio pištolj.

Izjavili su i da su kafić napustili 10-ak minuta pre pucnjave, a nakon što su čuli pucnje, prvi su se pojavili na licu mesta i obezbedili ga do dolaska ekipe za uviđaje, nadređenih starešina i nadležnog tužioca koji ih je, prema njihovim tvrdnjama, verbalno napao i tražio da budu udaljeni sa lica mesta.

Kazali su i da su bili upoznati sa incidentom tokom kojeg je Nermin A. pretio pištoljem Nihadu B. i da su, znajući da se radi o osobi od ranije poznatoj policiji, predlagali da se preduzmu određene radnje kako ne bi došlo do eskalacije sukoba, do koje je kasnije i došlo.

novosti.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO