Naslovna Sandžak Novi Pazar Neosnovani napadi opozicije

Neosnovani napadi opozicije

svecana_skupstina_20.04.2013

Portparol SDA Ogranka Novi Pazar Edin Gudžević je na konferenciji za novinare komentarisao poslednje skupštinsko  zasedanje i rad gradskog rukovodstava koje ,prema njegovim rečima, bezobzirno rukovodi gradom.

 Gudžević je između ostalog rekao da SDA podržava građane, koji čekaju da im budu rešene i obezbeđene osnovne životne potrebe.

“SDA Sandžaka u potpunosti podržava narod koji traži minimalne uslove za život. SDA Sandžaka je takođe zahtevala što hitnije rešavanje vodosnabdevanja za sve građane Novog Pazara, jer nam gradska vlast od 2008. godine do danas, tvrdi da će biti rešen problem sa vodom. Međutim, obmanama i optužbama na račun tog istog naroda koji vapi za vodom ova vlast je kupovala vreme I sve to u evropskom Novom Pazaru, kako su voleli da govore. Niti Evrope, niti normalnog života u našem gradu, već sve teže i nikad gore stanje nije bilo”, kaže Gudžević.

Gudžević je  optužio gradske vlasti da više vode računa o zabavi građana, nego o rešavanju vitalnih problema.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović je na sednici Skupštine rekao da opozicija treba da napada, ali ne i da sprečava da se nešto otvori, kakav je slučaj sa dve novoizgrađene škole u Novom Pazaru, kao i buster stanica, koja je prema njegovim rečima od velikog značaja za bolje vodosnabdevanje. Mahmutović je podsetio da problem vodosnabdevanja u ovom gradu postoji već nekoliko decenija.

“Treba da postoji opozicija i ona treba da napada, ali ne i da sprečava da se otvori neka institucija. 2004. i 2005. godine kada je SDP forimirala skupštinsku većinu,  doveli smo predstavnike austrijske ambasade, koji su nekoliko puta dolazili u ovu zgradu i molili da ih neko primi, kako bi dali novac da se napravi buster stanica, ali tadašnji predsednik je to odbio. Da je tada napravljena buster stanica, mi danas ne bi pričali o vodi, već bi davno bilo sređeno vodosnabdevanje. Vi ste se sada našli da nam govorite o vodosnabdevanju, nama koji smo završili ovu buster stanicu, a vi podgovarate ljude da se struje do dovede, jer priključenjem struje buster stanica počinje da radi”, rekao je Mahmutović.

Exit mobile version