Nemački ambasador posetio Prijepolje

Prijepolje – Ambasador Savezne Republike Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm (Heinz Wilhelm) posetio je opštinu Prijepolje gde se u zgradi lokalne administracije sastao sa predsednikom te sandžačke opštine Emirom Hašimbegovićem i njegovim saradnicima.

Na sastanku je bilo reči o stanju privrede u opštini Prijepolje i ekonomskim mogućnostima, kao i o aktuelnim projektima iz oblasti zaštite životne sredine koje ta opština sprovodi. Tom prilikom Hašimbegović je upoznao nemačkog ambasadora da je opština uključena u projekat korišćenja biomase u sistemu daljinskog grejanja koji podržava Nemačka razvojna banka i Nemačka klimatsko tehnološka inicijativa.

„Prijepolje, kao i ceo Sandžak ima mnogo potencijala za razvoj, ali glavni problem kod dovođenja stranih investitora je saobraćajna infrastruktura“-kazao je Ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm (Heinz Wilhelm).

Moja preporuka je da se ne koncentrišete isključivo na strane investirore, već da se osvrnete na sopstvene potencijale, a jedan od njih je razvoj malinarstva, koji će, siguran sam, Prijeplju doneti značajne rezultate u daljem razvoju, dodao je nemački ambasador.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO