NEMAČKA: U okršaju bandi ranjena dvojica Sandžklija!

Jax shooting at carsUbistvo Ajguna Mučuka (45), vođe nemačke motorističke grupe Anđeli pakla, koji je u noći između četvrtka i petka sa 13 metaka likvidiran ispred klupske centrale u Vetenbergu, mestu u srednjem Hesenu, još uvek nije razrešeno, ali nemačka policija upozorava da je u toku rat dveju frakcija ove bande. Ispituje se uloga i Anđela pakla poreklom iz Srbije, odnosno Sandžaka, koji su umešani u rat dve struje najpoznatije motorističke bande na svetu.

Prve čarke u borbi za prevlast na kriminalnoj sceni počele su još 2014. godine, kada se desio obračun u Frankfurtu, a uzrok je borba za prevlast između takozvane stare struje, koju je predvodio Valter Burkard i novih, mlađih članova prevashodno turskog porekla čiji je vođa bio Mučuk.

            
 
U nekoliko okršaja u međuvremenu bili su umešani i članovi bande poreklom iz Srbije, a u maju ove godine se desio revolveraški obračun u centru Frankfurta. U njemu su sa teškim povredama grudi i noge u bolnici završili Munis H. (41) i Emir K. (20), obojica poreklom iz Sjenice.
Ove Sandžaklije su pripadnici krila koje podržava Mučuka, poznatog po tome što je pristalica saradnje i “podele tržišta” sa Osmanima, bajkerskom bandom čiji su članovi gotovo isključivo Turci. Kako saznaju nemački mediji, ovo približavanje se ne sviđa starijoj generaciji koja namerava da oružjem odbrani svoj uticaj.
Dolazak na vlast Mučuka bio je protiv svih nepisanih pravila koje godinama gaje Anđeli pakla, jer je borba za prevlast protiv sopstvenih šefova zabranjena. Turski bajker je, međutim, imao podršku mnogih zemljaka i ne samo da nije isključen iz bande, već je došao na njeno čelo.
U svakom slučaju, veliko je pitanje da li je slučajnost to da je njegov najveći konkurent, Valter Burkard zvani Valter Šnicla, istog dana kada je Mučuk ubijen, posle dužeg vremena došao u Nemačku iz “dobrovoljnog izgnanstva” sa Majorke.

            
 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO