Nedjelja, 14 Avgusta, 2022
NaslovnaVijestiNEMA VODE! Filtersko postrojenje ne može da proizvede dovoljno

NEMA VODE! Filtersko postrojenje ne može da proizvede dovoljno

Novi Pazar – Filtersko postrojenje radi većim, ali još uvek ne i punim kapacitetom, zbog povećane zamućenosti sirve vode, ali voda koja se distribuira potrošačima, zadovoljava sve propisane norme kvaliteta – kažu nadležni. Rad Filterskog postrojenja punim kapacitetom, a samim tim i uredno snabdevanje vodom u svim delovima grada, očekuje se u narednih par dana.

”Kada Filtersko postrojenje radi punim kapacitetom, prerađuje 600 litara vode u sekundi, što zadovoljava potrebe grada – kaže rukovodilac Filterskog postrojenja Rifat Rašljanin. Obilnije padavine od pre nekoliko dana su – objašnjava – prouzrokovale povećanu zamućenost sirove vode, a to se negativno odrazilo i na redovnost vodosnabdevanja.”

”Ova zamućenost nije tako velikog intenziteta. Loše je što dosta dugo traje. Mi trenutno radimo kapacitetom od 530 litara vode u sekundi, dakle negde 500 litara u sekundi distribuiramo gradu, a potrebe su nešto veće, od 580 do 600 litara vode u sekundi”, kaže Rašljanin.

Intenzivnije padavine i povećana zamućenost utiču na redovnost vodosnabdevanja, ali ne i na kvalitet vode, koja je, kako ističe Rašljanin, u potpunosti ispravna za piće.

”Kvalitet vode koju mi distribuiramo sa postrojenja odgovara u potpunosti pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Oni koji imaju vodu mogu da je koriste za piće, jer je ona u hemijskom i bakteriološkom smislu, potpuno ispravna”, naglašava Rašljanin.

Kako najavljuju nadležni iz Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” u pripremi je projekat kojim će se obezbediti maksimalni preradni kapacitet Filterskog postrojenja i u uslovima obilnijih padavina. Očekuje se da će se, proširenjem pripremnih kapaciteta, kada se eliminiše i atmosferski uticaj, u potpunosti videti rezultati unapređenog sistema vodosnabdevanja.

RELATED ARTICLES

1 KOMENTAR

  1. Ko bi povjerovao da se preradjuje 530 l/s od mogucih 600/l a da mi nemamo po vise od 10h vode dnevno. Nemojte lagati ni narod ni sebe.

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO