NEĆE DA ČUJE PORUKU NARODA! Kalač: Rezultat ne odražava volju birača

Na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori prema posljednjim informacijama DPS osvojila 36 mandata, DF 18, Koalicija Ključ 9, DCG 8, SDP 4, BS 3, SD 2, HGI 1, AO 1 mandat.

Prema riječima predsjednika BDZ u CG Hazbije Kalača na osnovu prebrojanih glasova na gotovo svim biračkim mjestima evidentirane su koruptivne izborne radnje.

-Opozicija je ostala ispod očekivanog rezultata. BDZ u CG u ovom izbornom procesu imajući prvenstveno u vidu rezultate u Rožajama pokazala da posjeduje potencijal rasta iako u ovom trenutku nije dostigla zakonski cenzus. Generalna ocjena ovih izbora je da su protekli uz veliki broj zabilježenih neregularnosti što dovodi u pitanje i konačan rezultat izbora. Iz ovog se može zaključiti da je vladajuća struktura uprkos očekivanom djelovanju mehanizama izborne kontrole uspjela ponoviti rezultat iz ranijih izbornih ciklusa koji se može smatrati rezultatom koji ne odražava volju birača, posebno u uslovima kada je cjelokupna javnost očekivala konačnu smjenu vlasti. Vjerujem, ipak, da će Crna Gora uspjeti iznaći mirni model demokratskog društva uprkos navedenim činjenicama da naše društvo idalje živi u nedemokratskom sistemu vlasti, poručuje Kalač.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO