Naslovna Zabava Kultura Ne propustite 3D film u Novom Pazaru! Letnja bašta Kulturnog centra

Ne propustite 3D film u Novom Pazaru! Letnja bašta Kulturnog centra

Otvaranjem Letnje bašte Kulturnog centra, Novi Pazar je dobio novo kulturno zdanje na otvorenom. Nakon fenomenalnog koncerta Čerkeza i Amire Medunjanin očekuju nas nova kulturna ponuda. Po prvi put u Novom Pazaru emitovaće se 3D projekcija.

Raspored projekcija:

12. jul, 22h PUT U SREDIŠTE ZEMLJE
13. jul, 22h PIJEV ŽIVOT

 

Ovom prilikom Vam predstavljamo film: PUT U SREDIŠTE ZEMLJE

 

Troje istraživača propadaju duboko u novi svet ispod Zemljine površine, gde započinje čudesno i uzbudljivo putovanje.

Trevor Anderson (Brendan Fraser) je univerzitetski profesor i naučnik koji se bavi geologijom. Zajedno s bratom Maxom, Trevor je bio na pragu izuzetno važnog otkrića, ali onda je Max nestao tokom jedne naučne ekspedicije. Od tada Trevor nije imao mnogo sreće u svojim istraživanjima i njegovoj laboratoriji sada preti zatvaranje. Pored svih problema, Trevora iznenada posećuje Maxov sin, tinejdžer Sean, koji nevoljno provodi nedelju sa svojim stricem.

putovanje 3d

Pokušavajući da se malo bolje upoznaju i zbliže, njih dvojica nabasaju na Maxov primerak knjige “Put u središte Zemlje” Julesa Vernea i na marginama uoče beleške o Maxovoj poslednjoj ekspediciji na Island, pre deset godina. Uzbuđen zbog činjenice da je možda otkrio šta se dogodilo njegovom bratu, Trevor zajedno sa Seanom odjuri u zemlju vatre i leda. Po dolasku na Island, u planinskoj kolibi sreću Hannah, koja ih odvodi do mesta gde je Max postavio svoj poslednji seizmički senzor. Uspinjući se krševitim terenom, oni se nađu usred snažne oluje i sklone se u pećinu, čiji ulaz zatrpa lavina. Pošto ne mogu da se vrate istim putem kojim su ušli, oni se spuštaju duboko u ponore i tu počinje fantastična avantura.

Ove godine imamo prilike da se nagledamo Brendana Frasera u bioskopima: nakon uspešnog nastavka popularne franšize “Mumija”, odlučio je da glumi i u ovoj akcionoj avanturi. Na režisersku stolicu zaseo je Eric Brevig, koji je do sada režirao tek nekoliko epizoda televizijske serije “Xena: Princeza ratnica”, ali bez brige, nije to sve. Sasvim je jasno da se veliki deo “Putovanja u središte Zemlje” zasniva na kvalitetu i originalnosti specijalnih efekata, a Brevig je bio zadužen upravo za taj posao na filmovima kakvi su “Dan posle sutra”“Perl Harbor” i“Znakovi u žitu”, pa nije imao nikakvih problema sa zahtevnim 3D vizuelnim efektima.

Moderni efekti i dobra, stara, poznata priča ono su što ovaj film čini punokrvnom porodičnom avanturom brzog ritma. Eto tako glasi opšte mišljenje kritičara internet stranice Rotten TomatoesClaudia Puig je za USA Today napisala:“Film je prejednostavan i predvidljiv, iako su vizuelni efekti neverovatni”. S njom se slaže i Philip Marchand iz Toronto Stara, na koga film takođe nije ostavio neki poseban utisak. Ali, zato je na sranici i čitava vojska kritičara kojima se film dopao:“Šarmantan i jako dopadljiv film” (Wall Street Journal); “Film sadrži sve potrebne sastojke za uspeh” (Newark Star-Ledger); “Prepun je uzbudljivih i zapanjujućih momenata. Svakako se isplati pogledati ovaj film” (TIME Magazine).

 

 

 

 

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=Hgo578jyDYY

Exit mobile version