NE MOŽE DA NAPLATI TROŠKOVE JER SU GA PROGLASILI MRTVIM! Pazarac u problemu VIDEO

[sg_popup id=”3” event=”onload”][/sg_popup]

Novi Pazar – Koliko birokratske procedure i nelogičnosti mogu biti bizarne govori slučaj novopazarskog advokata Emira Fetahovića. Njemu je Osnovni sud u Beogradu prekinuo izvršni postupak po tužbi za troškove koje nije dobio kada je bio angažovan po službenoj dužnosti a sve sa razlogom da je on već tri godine vodi kao mrtav.

https://youtu.be/AEoilM8ZVrA

Njemu je Osnovni sud u Beogradu prekinuo izvršni postupak po tužbi za troškove, koje nije dobio kada je bio angažovan po službenoj dužnosti, a sve sa razlogom jer se on već tri godine vodi kao mrtav.

“U početku sam mislio da je greška, da mi je stiglo rešenje iz nekog drugog predmeta, ali sam utvrdio da je u pitanju moj predmet, da sam ja stranka u postupku, da je suprotna strana MUP, a da je opština Novi Pazar izdala izvod iz matične knjige umrlih”, navodi Fetahović za B92.

On dodaje da zna da se građani često susreću sa apsurdnim situacijama u sudskom postupku, i zna da se dodatnim rešenjima sve može ispraviti, ali opet, to zahteva dodatno vreme i angažovanje.

“Ukoliko stranka ne zna, ili nema advokata, greška može da ostane i da se ona otkrije tek nakon nekoliko godina, sa čime se mi često i susrećemo”, navodi Fetahović.

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu za B92 navode da su uvidom u izvod iz matične knjige umrlih opštine Novi Pazar u januaru ove godine utvrdili da je izvršni poverilac Fetahović preminuo u maju 2014. U Gradskoj upravi u Novom Pazaru B92 nije uspeo da dobije odgovor da li je opština kriva za ovaj propust.

Fetahović objašnjava da se često potkradu greške u dokumentima važnih institucija, ali da je ova jedna od morbidnijih.

Inače, ovakve stvari ne čude s obzirom da u Srbiji i mrtvi glasaju, a uredno im stižu i poreska rešenja.

Autor: B92

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO