Navijači tri najveća turska kluba se sastali kako bi osudili teroristički napad u Istanbulu

Navijači ljutih gradskih rivala Besiktasa, Fenerbahčea i Galatasaraya večeres su se okupili ispred Besiktasovog stadiona Vodafone Arene i zajednički osudili subotnji teroristički napad koji se dogodio upravo na tom mjestu.

Navijači ljutih gradskih rivala Besiktasa, Fenerbahcea i Galatasaraya večeres su se okupili ispred Besiktasovog stadiona Vodafone Arene i zajednički osudili subotnji teroristički napad koji se dogodio upravo na tom mjestu.

Mašući turskim zastavama i klupskim šalovima, navijači ljutih istanbulskih rivala večeras su zaboravili na svoje razlike i zajednički uputili poruku podrške borbi protiv terorizma kao prijetnje globalnom miru.

Navijačke grupe iz različitih dijelova Istanbula stigle su pred stadion Vodafone Arena, gdje su odali počast stradalim u terorističkom napadu u kojem su u subotu ubijene najmanje 44, a ranjeno više od 150 osoba.

Skup protiv terorizma okupio je sve slojeve turskog društva, pa čak i navijačke grupe tri kluba. O kakvom rivalitetu među njima je riječ ponajbolje govori činjenica da je nakon pet godina zabrane, prošlog mjeseca dozvoljeno da na gradske derbije dolaze i gostujući navijači. Večeras incidenata nije bilo, svi su poručili jedno: “Ne, terorizmu.”

Turski zvaničnici su ranije saopćili da rezultati dosadašnje istrage ukazuju da je napad bio djelo terorističke organizacije PKK, a jedan od ogranaka te organizacije pod nazivom TAK je i sam preuzeo odgovornost za napad.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO