Navijači sa Kosova dolaze na meč Srbija – Albanija

Tirana – Članovi grupe “Plisat” iz Prištine dogovorili su se u Tirani sa generalnim sekretarom tamošnjeg saveza da se nađu u grupi od 1.500 navijača koji će na stadionu Partizana bodriti gostujuće fudbalere 14. oktobra

Utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine između fudbalera Srbije i Albanije nosi rizik da u Beogradu 14. oktobra dođe do nereda, pogtovo ako se obistine najave da bi navijači sa Kosova mogli da dođu u srpsku prestonicu.

Pristalice FK Priština okupljeni u grupi “Plisat” koja prati mečeve albanske reprezentacije dogovorile su se u Tirani sa generalnim sekretarom tamošnjeg saveza da se nađu u grupi od 1.500 navijača koji će na stadionu Partizana bodriti gostujuće fudbalere, prenose tamošnji medij.

– Imamo dobre vesti za sve naše članove u vezi s putovanjem u Beograd narednog meseca. Posle sastanka sa generalnim sekretarom saveza u pregovora, odlučeno je da idemo na utakmicu sa Srbijom – napisali su na Fejsbuku pripadnici ove grupe uz fotografiju sa čelnikom saveza.

Foto: Facebook/PlisatFoto: Facebook/Plisat
Mediji na Kosovu tvrde da iako postoji dogovor između saveza Srbije i Albanije da se ne dovode navijači razlog za insistiranje na dolasku u Beograd navijača iz Prištine, ali i FS Kosova navodno je strah da bi se srpski navijači mogli pojaviti u Albaniji naredne godine, što bi članove “Plisata” osramotilo u navijačkom svetu.

“Alo” prenosi da su huligani iz grupe “Plisat” tokom vikenda prebili nekoliko navijača Vlaznijima iz Đakovice i poskidali im nekoliko obeležja.

Da li će doći do realizacije ovih najava ostaje još otvoreno pitanje, ali je izvesno da će srpski državni organi morati dobro da se pripreme kako bi bezbednost pre, tokom i posle meča Srbija – Albanija bila na adekvatnom nivou u Beogradu.

(Telegraf.rs/Izvor: Alo!)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO