Nasufović u bajramskoj poruci i o pitanju Palestine

Reis Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović istakao je u poruci povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, da ”pitanje Palestine i aktuelnih nemira u džamiji Al-Aksa treba rešavati dogovorom, a nipošto prolivanjem krvi”.

”Tužni smo zbog nepravde koja se vrši nad muslimanskim vernicima u Palestini i u džamiji Al-Aksa, kao što smo tužni i zbog svake nepravde prema bilo kom čoveku, bez obzira kojoj veri i narodu on pripadao. Nadamo se i verujemo da je svaki problem moguće rešavati razgovorom, zato i pitanje Palestine i aktuelnih nemira u džamiji Al-Aksa treba rešavati dogovorom, a nipošto prolivanjem krvi”, rekao je reisu-l-ulema IZS Sead efendija Nasufović, u poslanici koju je pročitao u beogradskoj Bajrakli džamiji.

”Pravda je mera i sud ; po srcu koje uvek zna šta je pravo, a šta je krivo. Nije li upravo to ona večna istina koja nas uči da drugome uradimo samo ono što bismo želeli da drugi urade nama, i da nipošto ne uradimo drugome ono što ne bismo želeli da drugi nama urade”, rekao je Nasufović.

On je naveo da ”bez pravde nema prijateljstva, nema ni braka ni države, niti mira u kući, ali ni vere nema bez pravde”. On je uputio dovu Uzvišenom da podari mir u svetu i dobro zdavlje svakom čoveku.

U poslanici, Nasufović je naglasio da „svakoga dana u svetu od gladi umire na hiljade ljudi, a među njima, na našu sramotu i na teret našoj duši i obrazu, ponajviše dece”.

„Koliko god sebe lažno tešili da nije do nas, već do nekoga drugog, ipak, onaj čije srce je živo čuće od njega samo reči prekora i upozorenja da niko od nas neće imati mira u duši, niti zdravlja u telu, sve dok deca u svetu umiru od gladi pored naših slepih i nezasitih očiju”, istakao je Nasufović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO