Nasufović spreman za razgovor sa Kavazovićem: Neka moj stariji brat odredi mjesto i vrijeme susreta

NOVI PAZAR / BEOGRAD – Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije (IZS) Sead ef. Nasufović izjavio je večeras da je spreman da se susretne s reis-ul-ulemom Islamske zajednice Bosne i Hrecegovine, Huseinom ef. Kavazovićem, a povodom njegovog poziva na jedinstvo Islamske zajednice.
“U svakom slučaju, hvala mu za brigu, a mi smo odavno spremni za svaku vrstu dijaloga koja može doprinijeti poboljšanju uslova vjerskog života u Sandžaku. Neka moj stariji brat odredi mjesto i vrijeme susreta, rado ću se odazvati pozivu”, poručio je Nasufović u pismenoj izjavi za Anadolu Agency (AA), nakon današnjeg poziva Kavazovića u Novom Pazaru da sa strane Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) postoji dobra volja da se krene u razgovore s predstavnicima druge strane, odnosno Islamske zajednice Srbije (IZS).
Nasufović, međutim, naglašava i da “čovjek poslije haram lokme (zalogaja) ne može pravilno rasuđivati, niti donositi odluke” te da je “reis Kavazović otišao na bilo koje druge mjesto u Pazaru da prezalogaji poslije duga puta, znao bi da Islamska zajednica Srbije nije samonastala institucija, već, kako ukazuje, Zajednica muslimana koja će dogodine obilježiti 150 godina svoga postojanja”.
“Vjerovatno bi (Kavazović) sa pojma prirodnih centara prešao na stvarnost geografskih granica. Znao bi, također, koliko je naša Zajednica uložila truda i da je dosad slala nabrojano puta fleksibilnije ponude o mogućem ujedinjenju”, stoji u odgovoru vrhovnog poglavara Islamske zajednice Srbije reis-ul-uleme Seada Nasufovića.
On je Kavazoviću posredno ukazao da je učestvovao na otvaranju nelegalno izgrađenog objekta u Novom Pazaru, a da su mu “domaćini od njegove ekspoziture IZ odavno napravili političku partiju”.

Izvor.Anadolija

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO