NASTAVLJENI RADOVI NA KORIĆENJU RIJEKE RAŠKE!  Nikšić: Ovo je posao decenije! VIDEO

Novi Pazar – Nizvodno od Carske ćuprije nastavljaju se radovi na uređenju rečnog korita Raške i postavljanju kolektora za pročišćavanje otpadnih voda. Koordinator za realizaciju projekata iz Gradske uprave Ćeho Nikšić je prilikom obilaska radova izjavio da je zadovoljan njihovom dinamikom i kvalitetom, i istakao da je u pitanju projekat decenije.

Ovim projektnom obuhvaćeni su radovi na prokopavanju i uređenju rečnog korita ukupne dužine od 1.760 metara. Predstavnici Uprave grada, koji su danas obišli gradilište, zadovoljni su dinamikom radova na ovom vrednom i značajnom projektu, čijom realizacijom su zadovoljni i finansijeri iz Svetske banke.
Po njihovoj oceni, Novi Pazar prednjači u realizaciji u odnosu na preostale četiri lokalne samouprave u Srbiji u kojima se takođe izvode projeti sredstvima Svetske banke. 
‘’Ja često kažem da je ovo projekat decenije vredan 2,5 miliona evra. Veoma smo zadovoljni dinamikom, a I po oceni Svetske banke Novi Pazar je najbolji u realizaciji njihovih projekata u Srbiji’’, rekao je Nikšić. 
Nikšić najavljuje da bi već naredne nedelje trebalo da počnu i radovi na ukorićavanju primarnog i sekundarnog rečnog korita. Vrednost projekta od 2,5 miliona evra, za građane Novog Pazara ima još veći značaj s obzirom da su u pitanju radovi kojim se umanju posledice čestih bujičnih poplava u ovom gradu.
Finansijska sredstva za postavljanje kolektora za pročišćavanje otpadnih voda obezbedio je Grad Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO