NASTAVIO DA POMERA MEĐU? Zukorlić otima novi deo novopazarskog trga Gazi Isa Beg! FOTO

Novi Pazar – Desetak dana posle svečanog otvaranja oko 700 kvadrata dograđenog prostora na Fakultetu za islamske studije, izgrađenog bez građevinske dozvole, nastavljeni su radovi na proširenju tog objekta u centru Novog Pazara.

Prema saznanjima radija Sto plus, tokom noći između srede i četvrtka sa južne strane zgrade postavljena je ograda kojom je delimično uzurpiran cetralni gradski trg i dopremljen građevinski materijal za nastavak radova.
Predstavnici Fakulteta za islamske studije nisu odgovarali na naše pozive i poruke, pa nismo uspeli da saznamo zašto je ograda postavljena i kakvi radovi su planirani na ovom delu zgrade.

Lokalna samouprava Novog Pazara bezuspešno je u više navrata pokušala da zaustavi radove, za koje je rekla da se odvijaju bez ikakve dozvole i predstavljaju i uzurpaciju javne površine.

Prodekan i PR Fakulteta za islamske studije Admir Muratović ranije je objašnjavao da je nelegalna nadogradnja iznudjen proces i reakcija na činjenicu da već 20 godina Islamska zajednica nije dobila ni jednu dozvolu za izgradnju objekata.

Premijer Vučić je tim povodom izjavio da neće rušiti nelegalno izgradjenu imovinu bivšeg muftije, predsednika skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj Muamera Zukorlića u centru Novog Pazara, jer ne želi da rizikuje sukob sa 5.000 ljudi, koliko očekuje da bi Zukorlić mogao da izvede na ulice, već da će pokušati da se to reši razgovorom i mirnim putem.
Građevinska inspekcija danas je izašla na lice mesta i sačinila zapisnik o postavljanju ograde koji će, kako su nam rekli, samo biti pridodat dokumentaciji u predmetu nelegalne nadogradnje objekta Fakulteta za islamske studije.

izvor i foto. radiostoplus.com

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO