Naslovna Featured Istaknuto Nastavak saradnje Novog Pazara sa Kraljevinom Norveške kroz podršku preduzetnicima

Nastavak saradnje Novog Pazara sa Kraljevinom Norveške kroz podršku preduzetnicima

nastavak-saradnje-novog-pazara-sa-kraljevinom-norveske-kroz-podrsku-preduzetnicima

NOVI PAZAR – Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i zamenik ambasadora Kraljevine Norveške Geir Hakon Johansen sastali su se u Novom Pazaru u cilju realizacije projekta “Norveška za vas – Srbija“ i nastavka konkretne podrške ovdašnjim privrednicima.

Projekat, čija će se realizacija odvijati u saradnji sa Kancelarijom Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) ima za cilj da doprinese ravnomernijem društveno – ekonomskom razvoju, kroz podršku preduzetništvu u manjim sredinama.
Gradonačelnik Nihat Biševac je podestio na izuzetno dobru saradnju grada sa Ambasadom Kraljevine Norveške.

„Rezultati saradnje vidljivi su u sferi obrazovanja, zdravstva i na brojnim drugim poljima. Podsetiću vas da je 2016. godine Kraljevina Norveška izdvojila 360 000 eura za rekonstrukciju Osnovne škole „Stefan Nemanja“, kao i sredstva za zamenu krova na novopazarskom Domu zdravlja, uz stalnu pomoć našim privrednicima i malom preduzetništvu, sa ciljem osnaživanja proizvodnje. Opredeljena su sredstva za kupovinu opreme, zapošljavanje mladih kadrova i povećanje konkurentnosti. Želimo da nastavimo dobru saradnju, sa akcentom na podršku biznisu i novim zapošljavanjima, u interesu naših građana i njihovih porodica“, poručio je nakon sastanka gradonačelnik Biševac

Zamenik Ambasadora Geir Hakon Johansen istakao je da je Novi Pazar pouzdan partner i da će saradnja u cilju boljih uslova života građana, biti nastavljena.

„Ovo je moja prva poseta gradu. Norveška, zajedno sa UNOPS podržava manje razvijena područja u Srbiji. Fokus je na zapošljavanju nezaposlenih, razvoju lokalne ekonomije i infrastrukture. Tokom posete videli smo različita preduzeća koja su dobila podršku i drago mi je da su rezultati podrške Kraljevine Norveške opipljivi. Podržavamo inovacije i prodor na nova tržišta“, kazao je zamenik ambasadora Kraljevine Norveške u Srbiji, Geir Hakon Johansen. On je uputio zahvalnost gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu jer je, kako je rekao, podrška lokalne vlasti na realizaciji ovakvih projekata.

indeksonline.rs

Exit mobile version