Nastavak posebne sednice Skupštine, poslanici raspravljaju o izboru nove Vlade

Politika Vesti  Nastavak posebne sednice Skupštine, poslanici raspravljaju o izboru nove Vlade 26/10/202235 Views Poslanici Skupštine Srbije nastavljaju raspravu o novoj Vladi Srbije. Posle ekspozea mandatarke Ane Brnabić usledila je burna rasprava i kritike opozicije, najviše o tome da je reč o vladi kontinuiteta, uz ocenu da dosadašnja nije dobro radila kao i da vladu formira Aleksandar Vučić, a zastupa je mandatarka Ana Brnabić. Polemisalo se i o uvođenju sankcija Rusiji.

Novi poslanici položili zakletvu Narodni poslanici kojima su potvrđeni mandati za upražnjena poslanička mesta – Marija Todorović, Nenad Mitrović, Ivana Popović, Milan Glušac i Borisav Kovačević sa liste “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”, Sanji Miladinović sa liste “Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije”, Vesna Ivković, Radovan Arežina, Dragovan Milinković i Antonela Jelić sa liste “Ivica Dačić – premijer Srbije”, Branko Vukajlović sa izborne liste “Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju” i Mirko Ostrogonac sa liste “Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani”, položili su zakletvu. Mandatarka Ana Brnabić rekla je, podnoseći ekspoze pred poslanicima, da će naredna Vlada imati mnogo veće izazove nego što smo mogli da zamislimo. Odbacujući optužbe, Brnabićeva je odgovorila da vladu, za razliku od prethodne vlasti, ne formiraju ambasadori i tajkuni, i da će raditi samo i isključivo u interesu Srbije.

Podnoseći ekspoze, mandatarka je navela pet ključnih tema – nova energetska politika, obrazovanje, zdravstvo, nastavak digitalizacije i klimatske promene.

Ocenjuje i da novu vladu čekaju mnogo veći izazovi, najavljuje nastavak evropskog puta, ali traži i neselektivno poštovanje međunarodnog prava.

Izvor: RTS

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO