Nastavak agonije radnika Doma u Tutinu – šikaniranje na delu!

Direktor doma za lica mentalno ometena u razvoju počeo da sprovodi pretnje u dela.Novo imenovani direktor doma za lica mentalno ometena u razvoju, Mukovićev kadar, Ramiz Zećirović otpočeo je da pretnje koje danima upućuje radnicima sprovodi u dela.

dom tutin

Nekoliko radnica koje su radile na poslovima negovatelja je degradirao i vratio na poslove čistačica, među njima je i jedna radnica koja je invalidno lice i koja poprirodi invaliditeta niti može niti sme da obavljati takve poslove.

Da podsetimo, u toku jučerašnjeg dana je u pratnji teško bolesnog korisnika umesto medicinske sestre, poslao sina kotlara-ložača, i na taj način doveo bezbednost korisnika, samo da bi njegov sin dobio dnevnicu od 2000 dinara. O ovome ćemo obavestiti ministarstvo, helsinški odbor za zaštitu ljudskih prava i nevladine organizacije. Apsolutno svi radnici su nezadovoljni načinom na koji direktor pokušava da vodi ustanovu.

Šikaniranje, progon, dranje i vikanje na radnike ne prestaju. Ramiz je onog dana kada je postao direktor imao podršku četvoro zaposlenih, od ukupno 100 radnika, danas ima podršku još od njih dvoje. Nadamo se da će za dan dva ostati bez podrške i jednog radnika u domu. Redovno ćemo vas izveštavati o stanju u Domu. Radenici Doma

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO