Neposredna nastava u Medicinskoj školi ”Dva heroja” počinje od ponedeljka. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predsednica Skupštine grada Anela Šemsović sa saradnicima, obišli su školu kako bi se uverili da su se stekli uslovi za bezbedno izvođenje nastave u školi, koja je oko pola godine bila u funkciji privremene Covid bolnice.

U martu je učionički prostor prilagođavan potrebama covid bolnice. U učionicama su sada ponovo klupe i medicinska učila. Odrađena je sanacija i dezinfekcija prostorija, kako bi učenici ponovo mogli bezbedno da pohađaju nastavu u svojim prostorijama.

”U jednom trenutku se ukazala potreba da škola postane sasvim razložno, privremena bolnica. Na taj način smo izbegli transport pacijenata sa lakšom kliničkom slikom u Beograd i smatram da je to bilo sasvim opravdano u tom trenutku. Ono što sam danas, obilazeći radove sa čelnicima Gradske uprave primetila da je sanacija pod ingerencijom grada Novog Pazara uspešno završena, da je dezinfekcija u potpunosti odrađena te da su stvoreni uslovi za neposredno izvođenje nastave u školi”, izjavila je predsednica Skupštine grada Anela Šemsović.

Da su se stekli svi uslovi za neposrednu nastavu potvrdila i direktorka Medicinske škole Šerifa Preljević.  Ona je rekla da su u toku završni radovi na čišćenju prostorija, da će se na tome raditi i tokom vikenda.

”Preduzeli smo sve mere da nastava bezbedno počne od ponedeljka. Ostalo je da đaci i nastavnici ispoštuju sve ono što je preporuka Ministarstva prosvete”, izjavila je Preljević.

Predsednica Skupštine grada Novog Pazara, inače dugogodišnja profesorka u ovoj školi Anela Šemsović istakla je da Medicinska škola obrazuje najbolji kadar u regiji i izrazila uverenje da će učenici nastaviti trend najuspešnijih.

S.Lj.