NASTAVA OD KUĆE I U SEPTEMBRU? Šarčević: Ministarstvo da se pripremi, više scenarija za mlađe osnovce

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da bi bilo pošteno da se Ministarstvo pripremi za održavanje online nastave u septembru, jer ima dobru platformu i uslove da ponovo pokrene časove od kuće.

On je za današnju “Politiku” rekao da to još nije bila tema na sednicama Kriznog štaba, ali da namerava da je pokrene na sastanku tog tela u julu i aktivnije se posveti tom pitanju.

“Već imam razrađene planove za starije osnovce, srednjoškolce i studente, sa njima neće biti problema. Mogli bismo da im uvedemo kombinovani nastavni režim u okviru koga bi deo gradiva učili od kuće, a samo povremeno, podeljeni u grupe, dolazili u obrazovne ustanove”, rekao je Šarčević.

Više scenarija za mlađe osnovce

On je dodao da su veći problem đaci od prvog do četvrtog razreda jer ne mogu da budu sami kod kuće, zbog čega za njih treba spremiti više scenarija.

Obustaviti maturske proslave

Kada se radi o maturskim proslavama, Šarčević kaže da one za sada nisu decidno zabranjene, ali da bi bilo mudro da se obustave i da maturanti izdrže bez slavlja bar još dve nedelje.

“Bitno je da se đaci ne okupljaju bar još 15-ak dana, pa krajem jula i u avgustu neka slave koliko hoće. Ako sada slave bilo u zatvorenom ili na otvorenom prostoru ne sme ih biti više od 200, svi moraju nositi maske i biti na distanci. Ne verujem da bi se nekome svidela takva proslava mature”, zaključio je Šarčević.

Izvor: Tanjug

Foto: ZORAN LONČAREVIĆ / RAS SRBIJA

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO