Nastava na DUNP počinje 4. oktobra

Početak nastave na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru zavisi od kretanja epidemiološke situacije, pa će, ukoliko ne bude drastičnog pogoršanja, nova školska godina početi 4. oktobra.

Planirano je da se nastava, kao i prošle akademske godine održava na klasičan način,  uz podelu na veći broj grupa studenata. Državni univerzitet u Novom Pazaru će reagovati u skladu sa preporukama Ministarstva prosvete i u slučaju većeg pogoršanja epidemiološke situacije, spreman je i za organizovanje nastave „on line“ jer je taj način rada uspešno primenjivan u početnom talasu korona virusa, u proleće 2020. godine.

Zbog epidemije korona virusa, izostaće i svečani prijem brucoša, koji je ranije, ako se izuzme jesen prošle godine, uvek organizovan. Tako će šesnaesta generacija studenata Državnog univerziteta, u kojoj ima oko 700 mladića i devojaka, indekse dobiti na prvim predavanjima. Raspored nastave biće objavljen na sajtu ove visokoškolske ustanove.

Državni univerzitet je tokom upisnih rokova angažovao ekipe Zavoda za javno zdravlјe, koje su dezinfikovale sve prostorije.  Takva dezinfekcija, ali i svakodnevne pojačane mere higijene predviđene su i tokom ispitnih rokova.

DUNP

A.N.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO