Naslovna Featured Istaknuto Naredne nedelje interesantne akcije gradskih apoteka

Naredne nedelje interesantne akcije gradskih apoteka

naredne-nedelje-interesantne-akcije-gradskih-apoteka

Gradske apoteke snabdevene su svim lekovima, i spremne ukoliko dođe do narednog talasa korona virusa. Cena maski je sada deset dinara, a naredne nedelje su, takođe najavljene brojne akcije i pogodnosti za pacijente, istakla je načelnica ovih apoteka Sanela Prenča.

U jeku pandemije korona virusa, gradske apoteke su bile tu za svoje sugrađane, i trudile se da cena maski uvek bude što povoljnija, kao i dezinfekciona sredstva. Sada, fokusirali su se najviše na nabavku deficitarnih lekova, ističe načelnica gradskih apoteka Sanela Prenča.

„Trenutno, što se tiče deficita lekova, deficitaran je kalcijum-karbonat koji je izgubio registraciju u našoj zemlji, ali u saradnji sa Agencijom za lekove i Ministarstvom zdravlja, uspeli smo da taj lek nabavimo kao uvozni, koji ide na D listu lekova. Od ponedeljka se ovaj lek može naći u apoteci i izdavaće se na recept, a o svemu ovome su obavešteni i lekari.“

Tokom avgusta apoteka je organizovala akciju besplatnog merenja pritiska i šećera u krvi, a odziv građana je bio jako veliki, pa su iz tog razloga odlučili da nastave sa akcijama ovog i sličnog tipa, naravno uz poštovanje svih mera predostrožnosti ,rekla je Prenča.

„Sledećeg četvrtka i petka,tj. 1. i 2. oktobra vršiće se  besplatno merenje šećera u krvi i to u IV apoteci Dečijeg dispanzera. Takođe jedna lepa vest i za sve sadašnje mame i buduće mame- od 28. septembra do 4. oktobra je Nacionalna nedelja dojenja, pa u tom periodu preparati firme Medela i Suavinex biće sniženi do 20%.“

Iako korna virus polako jenjava, gradske apoteke su snabdevene svim lekovima za borbu protiv ove opake bolesti. Lepa vest za sve kupce je da je cena hiruške maske od danas 10 dinara, dok su dečije 12.

„Najavljuje se treći talas virusa, mada se svi nadamo da ga neće biti, ali moramo biti spremni. Svi lekovi su dostupni, dok su hiruške maske od danas 10 dinara. Tu su sva dezinfekciona sredstva i rukavice i to sve po povoljnim cenama.“

Prenča još jednom apeluje na građane da vode računa o zdravlju, nose maske, pridržavaju se svih mera, da ne bi bilo bojazni od korona virusa. U nekom narednom periodu planira se otvaranje tkz. Kutka za pacijante, koji će služiti za davanje saveta, putem telefona ili lično.

M. J.

Exit mobile version