Napadnuti studenti iz Novog Pazara u Kosovskoj Mitrovici

Pet osoba, tri albanske i dve bošnjačke nacionalnosti povređene su u severnoj Mitrovici kada su na njih nasrnuli nepoznati napadači.

Zamenik regionalnog komandira Kosovske policije Besim Hoti izjavio je radio Slobodna Evropa da je pet lica povređeno u tri odvojena incidenta koja su se dogodila u centru severnog dela Mitrovice.

“Prvo je oko 13 časova pretučen maloletni Albanac u centru u severnom delu Mitrovice ispred jednog od kafića, da bi nešto kasnije još dva Albanca zadobila lakše povrede kada su na njih nasrnuli za sada neidentifikovani napadači”, rekao je Hoti.

Za nepuna dva sata u Mitrovici danas se dogodio i treći incident kada su na kružnom toku u centru Mitrovice povređena dva studenta bošnjačke nacionalnosti iz Novog Pazara koji studiraju u severnoj Mitrovici.

“Napadi na Albance moguće da su odgovor na ranjavanje srpskog mladića u severnoj Mitrovici koji se dogodio u četvrtak veče, a kada je u pitanju napad na studente iz Novog Pazara ne možemo ni da pretpostavimo šta je motiv”, rekao je Hoti.

Srpska lista osudila incidente

Srpska lista saopštila je da napadi koji su se danas dogodili danas zaslužuju svaku osudu i nisu put ka smirivanju tenzija. “Svaki napad koji iniciraju Albanci, a koji nikada ne osude albanski politačari iz Prištine, nažalost često izazove spiralu nasilja u kojoj posledice trpe nevini ljudi”, smatraju u Srpskoj listi.

Srpska lista je pozvala kosovsku vladu da se povede primerom Srpske liste i da osudi svaki napad na građane bez obzira na njihovu nacionalnost, da svojim delovanjem radi u pravcu privodejnja odgovornih pravdi i neselektivnog kažnjavanja.

To je jedino način da kosovska vlada počne da gradi sistem vrednosti jednak za Srbe, Albance i sve ljude koji žive na Kosovu i Metohiji, zaključeno je u saopštenju Srpske liste koje je potpisao njen predsednik Aleksandar Jablanović.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO