Naslovna Sandžak Novi Pazar Nakon što se vrijeme stabiliziralo Gradska uprava radi punom parom- DA LI...

Nakon što se vrijeme stabiliziralo Gradska uprava radi punom parom- DA LI ĆE ISPUNITI OBEĆANJE DA ĆE URADITI 50 ULICA, POTREBNE PRISTUPNE PUTEVE I ZAOBILAZNICU?? Na ova pitanja odgovorio gradonačelnik Nihat Biševac!

Preko 50 ulica koliko je planom predviđeno, dobiće do kraja ove građevinske sezone novi izgled. Kako bi građani živjeli lakše, pored ulica, prioritet je i uređenje pristupnih saobraćajnica i njihovo povezivanje sa glavnim putevima. Radovi se izvode na brojnim lokacijama a danas je gradonačelnik Nihat Biševac obišao dionicu od Pazarišta prema Ribnjaku, dugu 1100 metara.

„Asfaltiran je deo zaobilaznice a radovi na tom dijelu u dužini od 400 metara nas tek očekuju, kao i spajanje obilaznice sa lokalnim putem u Varevu. Grad je zaista ogromno gradilište, pokrenuto sa ciljem da stvorimo bolje uslove života svim našim građanima“, rekao je gradonačelnik obilazeći radove.
Radove na dionici oko Pazarišta u vrijednosti od 15 milona dinara izvodi Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

rad je za infrastrukturne radove izdvojio preko 200 milona dinara iz lokalnog bužeta. Najveći broj radova koje finansira grad izvodi „AD Novi Pazar put“, ali izvođači kažu da će, uprkos neverovatnoj dinamici svi predviđeni radovi biti realizovani u predviđenom roku.

Exit mobile version