Nakon ovacija u Sarajevu, film Toma otvara “Filmske susrete”

Ispraćena desetominutnim ovacijama sa sinoćne svetske premijere na festivalu u Sarajevu, ekipa filma “Toma” seli se večeras u Niš, gde će ostvarenje o simbolu “srpskog soula” otvoriti Festival glumačkih ostvarenja, popularne “Filmske susrete”

Publika na Letnjoj pozornici Tvrđave u Nišu imaće privilegiju da prva u Srbiji vidi dugo očekivani film “Toma” Dragana Bjelogrlića u kojem naslovnu ulogu igra Milan Marić.

Film “Toma” je impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome, kroz film se prate i životi poznatih umetnika tog vremena: Silvane Armenulić, Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

Scenario potpisuju Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić i Maja Todorović, a direktor fotografije je Goran Volarević.

U filmu osim Marića igraju Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, i u ulozi majke – Mirjana Karanović.

Producent filma i kompozitor muzike je Željko Joksimović.

Konferencija za medije ekipe filma “Toma” u Nišu zakazana je za nedelju 22, avgust u 12 sati.

aln/dar/ G Gicić

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO