Nakon napada u sinagogi u Istočnom Al-Qudsu: Privedena 42 Palestinca

Izraelska policija privela je 42 Palestinca u vezi s napadom u kojem je ubijeno sedam osoba u okupiranom Istočnom Al-Qudsu/Jerusalemu.  Najmanje sedam osoba poginulo je u oružanom napadu u jevrejskom naselju na području okupiranog Istočnog Al-Qudsa/Jerusalema. Portparol izraelske policije naveo je da su sprovedene akcije u vezi sa napadom.

Tenzije na Bliskom istoku porasle su nakon jučerašnjeg izraelskog napada u kojem je ubijeno devet Palestinaca u izbjegličkom kampu u Jeninu. Istog dana je u Istočnom Al-Qudsu/Jerusalemu ubijen je i 22-godišnji Palestinac. U napadima izraelskih snaga od početka ove godine na okupiranim Zapadnoj obali i Istočnom Al-Qudsu/Jerusalemu ubijeno je najmanje 30 Palestinaca, među kojim je bilo i žena i djece.

Zabilježeno je da su u akcijama sprovedenim protiv porodice, rodbine i okoline Palestinca Hayrija Alkama, koji je bio počinilac incidenta, privedene 42 osobe. Rečeno je da 21-godišnji Hayri Alkam, koji je izveo napad, imao stalni boravak u Istočnom Al-Qudsu/Jerusalemu i živio u naselju Tur. Iz Udruženja palestinskih zatvorenika navedeno je da je izraelska policija privela najmanje 45 Palestinaca u vezi s napadom u kojem je ubijeno sedam osoba. Napadač je došao u sinagogu na trgu u centru jevrejskog naselja Neve Yakov u okupiranom Istočnom Al-Qudsu/Jerusalemu i otvorio vatru na prisutne. Izraelska policija je saopćila da je jurila napadača, koji je automobilom pobjegao sa lica mjesta, i neutralisala ga nakon oružanog sukoba.

 

Preuzeto: Anadolija

The post Nakon napada u sinagogi u Istočnom Al-Qudsu: Privedena 42 Palestinca appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO