Naslovna Vijesti NAKON IZGNANSTVA SA SABORCIMA FORMIRAO PARTIJU I ODBORNIČKI KLUB! Nakon napuštanja SPP-a:...

NAKON IZGNANSTVA SA SABORCIMA FORMIRAO PARTIJU I ODBORNIČKI KLUB! Nakon napuštanja SPP-a: Tandir osniva Bošnjačko-srpski savez (BOSS)

Nakon razmirica i podnošenja ostavke na sve funkcije u Stranci pravde i pomirenja (SPP), bivši narodni poslanik Zukorlićeve stranke, Samir Tandir, svoj politički put nastavlja graditi samostalno.

Tandir je jučer saopćio da je od dijela članova odborničke grupe SPP-a u Prijepolju formirao odbornički klub svoje buduće stranke pod nazivom Bošnjačko-srpski savez (BOSS). Kako saznajemo, riječ je o četiri odbornika od osam članova odborničke grupe SPP-a u lokalnom parlamentu Prijepolja.

“Danas smo formirali prvi odbornicki klub Bošnjačko Srpskog saveza-BOSS. Situacija u kojoj se nalazimo kao narodi i kao država kao region je kompleksna i pred nama je puno izazova. Samo zajedničkim snagama,autentičnih predstavnika Bosnjaka i Srba,možemo se uspješno nositi sa svim izazovima”, poručio je Tandir na društvenim mrežama.

Podsjećamo, Stranka pravde i pomirenja je nakon loših izbornih rezultata na posljednjim izborima raspustila opštinski odbor u Prijepolju kojim je rukovodio Tandir, i upravo je jedini pad zabilježila u ovoj sandžačkoj opštini.

Exit mobile version