Naslovna Zabava Ludi Svet Najskuplja jela na svetu

Najskuplja jela na svetu

Ukoliko se nađete u situaciji da iz nekog razloga morate brzinski potrošiti gomilu novca, onda vam treba ovaj tekst, nekoliko avionskih karata i prazan želudac.

Le Burger Extravagant

Najskuplji hamburger na svetu možete da pojedete u Njujorku, u restoranu “Serendipity 3”. Košta čak 295 dolara! Zašto? “Le Burger Extravagant” napravljen je od japanske “wagyu” govedine umočene u maslac od belih tartufa. Sadrži i “Montgomeri kedar” sir kao i prženo prepeličje jaje. Servira se sa pomenutim maslacem od tartufa i kavijarom. Ako ovo navedeno dovoljno ne opravdava cenu, uz burger dobijete i zlatnu čačkalicu sa dijamantima.

Najskuplja pica nudi se na Malti u piceriji “Margo’s” po ceni od 2.400 dolara. Mora se naručiti nedelju dana unapred, a sadrži, između ostalog, 100 grama belih tartufa. Zanimljivo je i to da picerija od svake ove prodate pice novac donira u humanitarne svrhe.

Najskuplja supa nudi se u londonskom restoranu “Kai Mayfair”. Zove se “Buda skače preko zida” i jedna porcija košta 190 dolara. Mora se naručiti pet dana ranije, a njeni sastojci su: meso morskog psa, školjke Petrovo uvo, pečurke Japanski cvet, morski krastavac, piletina, šunka, svinjetina i ginseng.

U londonskom restoranu “Bombay Brasserie” možete pojesti najskuplji kari na svetu. Nazvan “The Samundari Khazana”, što znači morsko blago, ovaj kari košta 3.200 dolara.

Najskuplji hot dog košta 145.49 dolara, a može se pronaći u “Capitol Dawg-u” u Sakramentu, dok fritatu od 1.000 dolara možete da pojedete u njujorškom restoranu “Norma’s”.

Pomenuti restoran “Serendipity 3” na svom meniju ima i najskuplji desert. U pitanju je smrznuti čokoladni “Haute” koji u tom restoranu košta 25.000 dolara! Ovaj sladoled sadrži mešavinu 28 vrsta kakaa, uključujući njih 14 najskupljih na svetu.

Ukrašen je jestivim zlatnim detaljima i serviran je zlatnom peharu. Ako to nije dovoljno – uz sladoled dobijete i zlatnu narukvicu (18 karata) s jednokaratnim dijamantom! Naravno, ova čokoladna perverzija jede se zlatnom kašičicom.

Exit mobile version