NAJNOVIJA VEST! ID ZAPRETILA SRBIMA I HRVATIMA: Teroristi spremaju pokolj na Balkanu, panika u Zagrebu i Beogradu zbog terorističke pretnje – evo šta im je ID poručila! (FOTO)

Islamska država u poslednjem izdanju magazina „Rumijah“ za Balkan objavila je tekst pod nazivom „Balkan: Krv za neprijatelje, med za prijatelje“ i njime uputila otvorenu pretnju zemljama regiona. Islamska država poručuje da nije zaboravila područje Balkana, već da su samo preokupirani nekim drugim područjima.

U otvorenoj pretnji islamisti naglašavaju da „nisu zaboravili ratna stradanja muslimana“, kao i da su pretnje usmerene na Srbe i Hrvate.

Islamisti podsećaju na terorističke napade širom sveta, naglašavajući da bi to trebalo da bude opomena.

Iskazuju otvorenu pretnju zemljama Balkana, poručujući da se „vraćaju“, kao i da su do sada bili preokupirani na nekim drugim područjima, uključujući Francusku, Nemačku i Britaniju.

Podsetimo, pre dve godine Srbija, ali i ostale balkanske zemlje često navođeni kao moguća meta džihadista. U julu 2015. godine u video snimku „Mi smo islamski hilafet – kasida“ kao početna meta islamskih terorista označena je Srbija, a za njom slede i ostale zemlje Balkana.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO