Naslovna Featured Istaknuto Najnovija odluka za đake od ponedeljka: U čak 40 opština srednjoškolci prelaze...

Najnovija odluka za đake od ponedeljka: U čak 40 opština srednjoškolci prelaze na onlajn nastavu!

najnovija-odluka-za-djake-od-ponedeljka:-u-cak-40-opstina-srednjoskolci-prelaze-na-onlajn-nastavu!

Ministarstvo prosvete objavilo je najnovije podatke vezane to kako će se odvijati nastava u gradovima i opštinama od narednog ponedeljka 13. septembra. Čak 40 opština u srednjim školama uvodi treći, onlajn model.

Po drugom modelu od 13. septembra u sedmom i osmom razredu održavaće se nastava na teritorijama sledećih opština:

Kladovo, Petrovac na Maldi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Ćuprija, Paraćin, Svilajnac, Rekovac,Preševo, Novi Pazar, Bojnik, Veliko Gradište, Žabari, Boljevac, Zaječar, Knjaževac, Bajina Bašta, Prijepolje, Čajetina, Alibunar, Ljig, Bogatić, Ivanjica, Lučani, Doljevac, Niš, Bela Palanka, Vranje, Kraljevo, Raška, Tutin, Nova Crnja, Aranđelovac, Knić, Kragujevac I Topola.

Od ponedeljka treći modeo organizovacije

Treći model organizacije obrazovno vaspitnog rada primenjivaće se od 13. septembra u svim srednjim školama u navedenim opštinama.

Inače, za samo deset dana od početka školske godine, prema poslednjim podacima iz Ministarstarstva prosvete 379 odeljenja se nalazi na onlajn nastavi.

– Prema podacima, koje su osnovne i srednje škole dostavile Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, nastavu na daljinu prati 379 odeljenja i 1 grupa, što je 0,9 odsto od ukupno 38.187 odeljenja iz 1.666 obrazovnih ustanova. Podatke je dostavilo 94 odsto, od ukupnog broja škola – rekli su iz Ministarstava prosvete.

Kako dalje navode, odeljenja koja su prešla na onlajn nastavu postupila su u skladu sa zakonom.

– Škole, čija su pojedina odeljenja prešla na onlajn nastavu, postupile su u skladu sa Preporukama za početak obrazovno-vaspitnog rada u školskoj 2021/2022. godini, u kojima je predviđeno da kada postoje dva potvrđena slučaja kod učenika u jednom odeljenju ili grupi – celo odeljenje(grupa) prelazi na onlajn nastavu u trajanju od 10 dana – navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

 

Izvor: Kurir.rs/Blic

Podeli

Exit mobile version