Najjača postava učenjaka preuzela muftijstvo Sandžačko! PORED HALITOVIĆA EVO KO JOŠ ĆE SE PRIDRUŽITI MUFTIJSTVU SANDŽAČKOM!

Novi Pazar – Tutin – Imam i teolog iz Novog Pazara Senad ef. Halitović izabran je danas za predsjednika Mešihata IZ-e Sandžaka i sandžačkog muftiju pri Rijasetu islamske zajednice Srbije, javlja SNews.

Kako prenosi ovaj portal, na izbornom skupu koji je danas održan u tutinskoj Sultan Fatih džamiji više od pedeset muderisa, imama, profesora, vjeroučitelja i članova Sabora Mešihata Islamske zajednice Sandžaka jednoglasno je odlučilo da sandžački muftija u naredne četiri godine bude Halitović.

Za sandžačkog muftiju kandidaturu je podnijelo pet imama i alima.

Mr. Senad ef. Halitović je rođen 14. 02. 1979. u Kruševu. Svršenik je medrese “Gazi Isa-beg” u Novom Pazaru. Fakultet Islamskih nauka završio na Džamiatul-ulumu u Sani (Jemen) 2004. godine, na istom univerzitetu magistrirao 2006., i stekao zvanje magistra islamskih nauka. Ekspet je iz oblasti islamske ideologije i missionarstva. Halitović je ranije bio upošljen u Novom Pazaru kao glavni imam novopazarskog medžlisa i pomoćnik Muftije sandžačkog. Oženjen je i ima četvero djece.

Nakon izbora za sandžačkog muftiju u jednom tutinskom restoranu održava se i svečana akademija na kojoj se prisustvuje oko hiljadu džematlija, imama i gostiju iz svih sandžačkih mjesta i regiona.

Na skupu, pored velikog broja vjernika prisustvuju delegacija Mešihata IZ-e Crne Gore, IZ-e Makedonije, džemata i predstavnika islamske zajednice iz raznih mjesta u Srbiji i regionu. Na svečanosti su prisutni predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća, ambasade Republike Turske, predsjednici sandžačkih općina i javne ličnosti.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO