Naslovna Sandžak Novi Pazar Najbolji učenici na tradicionalnom prijemu kod gradonačelnika

Najbolji učenici na tradicionalnom prijemu kod gradonačelnika

djaci_generacije_kod_gradonacelnika_01

Najboljim učenicima novopazarskih osnovnih i srednjih škola uručene su simbolične nagrade za uloženi trud i promociju obrazovanja, našeg grada i mladih uopšte.

Najuspešniji su, na prijemu kod gradonačelnika, dr Meha Mahmutovića, priređenom u njihovu čast nagrađeni sa po pet hiljada dinara i knjigom. Priznanja su dodeljena i učenicima koji su na republičklim takmičenjima iz neke oblasti ostvarili zapažene rezultate.

Svečanosti su prisustvovali i predsednica Skupštine grada Novog Pazara, Sadija Plojović i Rifat Ličina, član Gradskog veća zadužen za resor obrazovanja. Đaci generacije nisu krili zadovoljstvo zbog pažnje koja im se ukazuje, a svi ko jedan, bilo da su osnovci ili srednjoškolci, imaju velike panove za budućnost.
Gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović zahvalio se u pozdravnom govoru najuspešnijim predstavnicima svoje generacije što su istrajni u nameri da znanjem pobede sve predrasude i rad nametnu kao poželjan model delovanja.

„ Svi mi, koji smo ujedno i roditelji, ponosni smo jer znamo da će jednog dana na odgovornim mestima sedeti mnogi od vas. Raduje me da ste odabrali da budete najbolji, i to treba uvek da ističete u prvi plan, kao i da u svemu što radite u budućnosti ostanete najuspešniji. Od vas će čitavo društvo imati koristi, zato sam onastavite kako ste započeli i nemojte se stideti svojih dobrih navika, truda, rada i zdravih ambicija. Za takve kao što ste vi, uvek ćemo imati vremena i naći načina da vas podržimo“, rekao je Mahmutović.

Gradonačelnik Novog Pazara je tradicionalno jednom godišnje domaćin najboljim učenicima iz našeg grada i njihovim nastavnicima, kojima treba odati priznanje u naporima da tokom svog radnog veka iznedre što više dobrih đaka, kvalitetnih ljudi i budućih profesionalaca u različitim profesijama.

Exit mobile version