Naslovna Sandžak Novi Pazar Najbolji osnovci upoznati sa radnim obavezama gradonačelnika

Najbolji osnovci upoznati sa radnim obavezama gradonačelnika

decija_nedelja_kod gradonacelnika_05

Gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović razgovarao je sa učenicima osnovnih škola, povodom aktuelne Dečje nedelje. Mahmutović se sa najmlađima sreo u svom kabinetu, a tokom satanka bilo je, obostrano, veoma interesantnih pitanja. Prvi čovek grada je odgovorio na svako od upućenih pitanja ali je gostima dao i nekoliko tema za razmišljanje. Predvođeni najboljima u generaciji, učenici su se uglavnom izjasnili kako bi jednog dana voleli da i sami vode ovaj grad, ističući kako je to težak i odgovoran zadatak.

Kao pravi dobar domaćin, gradonačelnik Mahmutović je za goste odvojio ozbiljno vreme, poručivši ima da se ne stide činjenice da su najbojli u svom društvu, te da u svemu što rade daju svoj maksimum.

„ Ne treba da se oni koji su lideri u školi, u sportu i na takmičenjima, stide svojih uspeha. Naprotiv, najbolji moraju da se bore i izbore za to da im zajednica odaje priznanje. To je zapravo vraćanje pravih vrednosti na mesto koje im pripada. Zašto da ne stremimo ka tome da nas uvek i svuda uvek predstavljaju najuspešniji, kada je to jedan od sigurnih načina da Novi Pazar , uz zajedničko zalaganje svih nas, postane moderan, evropski grad“.

Prema rečima direktorke organizacije „Prijatelji dece“ Farise Fetahović, susret je bio više nego zanimljiv, prijatan i spontan.

Izvor: www.novipazar.rs

Exit mobile version