Naslovna Zabava Najbolje destinacije za bračna putovanja

Najbolje destinacije za bračna putovanja

Neverovatno, ali – hrvatsko ostrvce Host, u blizini Visa, jedno je od najpopularnijih ostrva za medeni mesec na svetu. Bar tako tvrdi Lonely Planet, predlažući mladencima savršena mesta za romantično putovanje.

medeni-mesec-na-pustom-ostrvu

Beg na udaljeno ostrvo često je prva asocijacija pri planiranju romantičnog bračnog putovanja. Ipak, pri izboru destinacije ne bi bilo loše zaobići popularne i egzotične destinacije masovnog turizma i potražiti arhipelag ili privatni komadić obale samo za dvoje…

Host
Upravo takav ‘savršeni komadić’ obale je Host, svega 120 metara dugačak i 36 metara širok. Pusto šumovito ostrvce sa svetionikom nudi prijatan smeštaj a samo je na pet minuta vožnje brodom od centra Visa, što omogućava izolaciju, ali i uživanje u bogatim vinskim i gastronomskim divotama. Host je dobio ime po engleskom kapetanu koji je kod Visa 1811. porazio nadmoćniju Napoleonovu flotu.

Arhipelag Quirimbas, Mozambik

Najbolji način da upoznate ovaj nenaseljeni egzotični arhipelag sastavljen od 32 koralna atola je plovidba starinskim jedrenjakom arapskog tipa koji je često mogao da se vidi u ovim vodama. Dopustite posadi da vas uz zvuk vetra i punih jedara proveze ostrvima na kojima su palme i kornjače jedini stanovnici. Svako veče uživaćete na drugoj usamljenoj peščanoj plaži, jesti svežu ribu i kampovati na obali.

Tinharé, Brazil
Grad Salvador ima dva miliona stanovnika. Ali, na samo 90 minuta vožnje trajektom nalazi se savršeno mesto za beg – prekrasne plaže bez ikakve gužve. Tinharé je mirno ostrvo prekriveno palmama, bez saobraćaja i automobila. Čak će i vaše stvari iz luke prevesti kolicima. Na plažama se, u zavisnosti od interesovanja, mogu pronaći mesta za žurke do zore ili tihe trenutke u dvoje.

Exit mobile version