Naslovna Vijesti Najavljene poreske kontrole vikendom i van radnog vremena

Najavljene poreske kontrole vikendom i van radnog vremena

Poreska uprava Srbije je najavila da će kontrolisati poslovanje ugostiteljskih objekata svih sedam dana u nedelji i posle propisanog radnog vremena.

Kako je saopšteno, tokom leta poreski inspektori kontrolisaće evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa na teritoriji cele Srbije, kao efikasan vid borbe protiv sive ekonomije, posebno na onim područjima gde se ta obaveza ne sprovodi u punom obimu, odnosno ne poštuju propisi.

Pojačane kontrole na terenu podrazumevaju angažovanje svih inspektora terenske kontrole, rad van propisanog radnog vremena i rad vikendom, pojačanu kontrolu u većim centrima, kao i u turističkim mestima posebno za vreme turističkih manifestacija.

Proveravaće se evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa i radno pravni status angažovanih radnika u kontrolisanim objektima, kao i stanje na zalihama i knjigovodstveno stanje, ispravnost fiskalnih kasa (GPRS uređaja), kao i tehnički pregled fiskalnih kasa.

Poreska uprava je podsetila da je proteklog vikenda kontrolisan rad 26 ugostiteljskih objekata u Beogradu, Nišu, Prokuplju, Bajinoj Bašti i Beloj Crkvi, a nepravilnosti su utvrđene u 22 slučaja odnosno u oko 85 odsto od ukupnog broja.

Prema počiniocima poreskih prekršaja biće pokrenuti prekršajni postupci, odnosno biće izrečene privremene mere zabrane obavljanja delatnosti, saopštila je Poreska uprava.

Exit mobile version