Nagrada za Ilhanu kao podstrek i motivacija

Tim „Budi human“ koji funkcioniše u okviru novopazarske Škole za dizajn prikupio je novac i kupio iPad tablet kako bi nagradio učenicu ove škole Ilhanu Ugljanin zbog izvanrednih rezultata na Međunarodnom festivalu umetnosti učenika srednjih škola koji je održan u Tokiju. Rukovodstvo škole i profesori na ovaj način želeli su da podstaknu Ilhanu na dalje uspehe, kao i da motivišu i ohrabre druge učenike ove škole da se takmiče na međunarodnim takmičenjima.

Učenica Škole za dizajn Ilhana Ugljanin na Međunarodnom festivalu umetnosti učenika srednjih škola koji je početkom avgusta održan u Tokiju predstavljala je Srbiju i tada ostvarila zapažene rezultate. Njen autoportret na temu minimalizma u konkurenciji od skoro 12 hiljada radova iz celog sveta, svrstan je u 19 najboljih. Tim „Budi human“ Škole za dizajn rešio je da nagradi Ilhanin uspeh.

„Nadam se da će Ilhana i dalje praviti tako dobra idejna rešenja za određene konkurse na koje se bude prijavljivala. Ovo će biti za nju motivacija i podstrek da ona kasnije što više napreduje. Nadamo se da će se i drugi učenici prijavljivati na takmičenja i osvajati nagrade poput Ilhanine“, kazala je ispred tima „Budi human“ profesorica Mersija Džanković.

Za Ilhanu priznanje koje joj odaju njeni profesori ima poseban značaj.

„Ta nagrada će mnogo da mi znači za dalji rad. Želim da kažem svim mojim drugarima da se prijavljuju na što više konkursa, da se trude i da će im se trud isplatiti. Želim da im moj uspeh da „vetar u leđa“, poželela je Ilhana Ugljanin.

Ilhana kaže da će i dalje pratiti internacionalne konkurse i da planira da se što više takmiči.

(A.M.K.)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO