Naslovna Sandžak Novi Pazar Nadljudska borba putara i smetovi visoki četiri metra obeležili prethodna 24 sata...

Nadljudska borba putara i smetovi visoki četiri metra obeležili prethodna 24 sata na Pešteru

nadljudska-borba-putara-i-smetovi-visoki-cetiri-metra-obelezili-prethodna-24-sata-na-pesteru

Oko deset putničkih automobila ostalo je zavejano na putu Sjenica – Novi Pazar, a evakuacija putnika trajala je nekoliko sati. Preteška noć, smetovi visoki skoro četiri metra i nadljudksa borba putara obeležili su prethodna 24 sata na Pešteru.

– U snegu je ostalo zaglavljenо preko 10 ljudi. Svi su zajedno evakuisani i na bezbednom su. Ovo je jedna od najopasnijih deonica i zato se strogo apeluje na vozače da ne kreću na put dok traju ovakvi vremenski uslovi. Duva veoma jak vetar koji pravi smetove visoke nekoliko metara i otežava posao putarima. Čim se udari vetra umanje i vremenski uslovi dozvole, kreće se u raščišćavanje puta”, rekao je Senko Ibrović iz preduzeća “Novi Pazar put”.

A živote zavejanih juče su spašavali heroji zaposleni u preduzeću “Novi Pazar – Put” koji se nisu štedeli, a rizikovali su čak i svoj život kako bi spasili ugrožene.

Mašine čiste puteve do groblja zbog sahrane Preko pola metra novog snega palo je tokom protekla 24 sata na teritoriji ivanjičke opštine. Osim deonice preko Golije koja je potpuno neprohodna, odsečeni su i pojedini nekategorisani seoski putni pravci. Teška mehanizacija na teren je poslata po prioritetima.

– Mašine smo hitno poslali u sela u kojima se danas obavljaju sahrane. Zatim, tamo gde ima đaka koji idu u školi i pacijenata koji primaju dijalizu. Količina snega nije napravila toliki problem, koliko je to učinio vetar. Na pojedinim mestima nanosi dostižu visini i od dva metra. Pomažemo meštanima kojima je to potrebno, a čim vremenske prilike dozvole biće pročišćeni svi putevi. Za sada nije bilo potrebe da intervenišemo motornim sankama, izjavio je za RINU Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

indeksonline.rs/Kurir.rs

Exit mobile version