Nadležni sprečili ozbiljnije posledice usled izlivanja Trnavice

Štab za vanredne situacije dobio je posredstvom Centra za obaveštavanje prijavu građana da je na reci Trnavici odnet most u blizini škole, koji je direktna veza prema seoskom području Mala Trnavica.

Uz angažovanje mehanizacije Direkcije za izgradnju Novog Pazara ekipa prevođena  načelnikom odeljenja za vanredne situacije Nasera Crnovršanina izašla je na teren u rekordnom roku, i preduzete su sve moguće mere u cilju rešavanja problema.

„Problem se razvio od ušća Trnavice u Jošanicu, do pod planinu Rogoznu. Reagovanje je usledilo u najkraćem roku, a nakon dobre  intervencije Direkcije, reakcije meštana su više nego pozitivne. Na par mesta je došlo i do izlivanja reke, i produbljivanja puta, tako da je teren nepristupačan za sve osim za terenska vozila poput traktora. Do oštećenja je došlo i kod Stanbol džamije, na samom ušću Trnavice u Jošanicu. Korito se na ovom području mora produbljivati , za šta će u predstojećem periodu biti obezbeđena sredstva“, kazao je Crnovršanin, ističući da je grad kao i mnogo puta do sada izrazio spremnost da reaguje u vanrednim uslovima što građani znaju da prepoznaju. Naselje koje je obuhvaćeno izlivanjem reke broji stotinak domaćinstava, a da bi problem bio trajno rešen radiće se na uređenju rečnog korita.

Meštani su istakli da je pravovremenim reagovanjem nadležnih problem saniran u roku od nekoliko sati, te da im je, uprkos prvobitnom zatečenošću nastalom situacijom, omogućeno da funkcionišu u okviru svojih domova.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO