Nadija Smailbegović: Treba doživeti utakmicu sa Šopronom

Košarkašica juniorske reprezentacije Srbije Nadija Smailbegović rekla je danas da je prethodna sezona u Vašaš akademiji iz Budimpešte ključna u njenoj dosadašnjoj karijeri.

“Bilo je posledica koronavirusa i povreda nekih igračica, ali ostvarile smo ogroman uspeh. Zauzele smo šesto mesto i igrale u plej-ofu, što klub nije napravio u poslednjih pet godina. Mađarska je za mene veliko životno i košarkaško iskustvo jer sam se mlada odvojila od porodice. To me je usmerilo i promenilo kao ličnost”, rekla je Smailbegović.

Mađarska liga za košarkašice jedna je od najjačih u Evropi, a protiče u dominaciji učesnika poslednjeg evroligaškog fajnal-fora Šoprona.

“Osećaj igranja sa Šopronom nije lako opisati već treba doživeti utakmicu protiv naših reprezentativki Jelene Bruks i Tine Krajišnik. Tako najbolje mogu da vidim gde sam trenutno”, ocenila je Smailbegović.

Dvadesetogodišnja Novopazarka je krajem 2016. godine prešla u Vašas akedemiju, a u mađarskom timu ostaće još najmanje 12 meseci.

“Želim igrački da dođem do još većeg nivoa i trenutno mi je samo Vašaš u glavi. Dosta sam napredovala, ali ništa nije došlo preko noći. Radila sam svakodnevno na sebi. Mogu ponosno da se pogledam u oči jer znam da sam nešto napravila”, navela je Smailbegović.

Ona je najavila da je od naredne sedmice očekuju pripreme juniorske reprezentacije Srbije na Zlatiboru.

“Format i odigravanje Evropskog prvenstva za uzrast do 20 godina su nepoznanica zbog epidemiološke situacije, ali radujem se novom susretu sa koleginicama iz reprezentacije jer to je moja druga porodica. Mislim da ćemo da uradimo nešto veliko”, rekla je Smailbegović.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO