Naslovna Vijesti Hronika Načelnik SBPOK: Belivukova grupa se sumnjiči za trgovinu narkoticima, iznude, ucene, ubistva...

Načelnik SBPOK: Belivukova grupa se sumnjiči za trgovinu narkoticima, iznude, ucene, ubistva i sakaćenja ljudi…

nacelnik-sbpok:-belivukova-grupa-se-sumnjici-za-trgovinu-narkoticima,-iznude,-ucene,-ubistva-i-sakacenja-ljudi…

BEOGRAD – V.d. načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Ninoslav Cmolić izjavio je danas da policija nastavlja rad na prikupljanju dokaza protiv organizovane kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk, ali i svih drugih kriminalnih grupa koje ugrožavaju bezbednost gradjana.

“Svi koji su uhapšeni u jučerašnjoj akciji privedeni su u Tužilaštvo za organizovani kriminal i sledi dalji rad, pretresi na drugim lokacijama, hapšenje novih lica, a pored ove nastavićemo i sa novim akcijama i dokazaćemo da niko nije jači od države. Spremni smo na sve da zaštitimo bezbednost gradjana”, rekao je Cmolić na televiziji Pink, a preneo je MUP.

Prema njegovim rečima, akcija hapšenja 19 osoba osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe počinili više teških krivičnih dela, trgovinu narkoticima, iznude, ucene, ubistva i sakaćenja ljudi, planirana je u saradnji sa Bezbednosno–informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal duži vremenski period.

“Cilj nam je bio da prikupimo validne materijalne dokaze kako bi lica koja su juče uhapšena sklonili sa ulice na duži vremenski period. Radimo na tome da dokažemo ulogu svakog pojedinca u okviru organizovane kriminalne grupe, da prikupimo što više materijalnih dokaza, olakšamo posao tužilaštvu i da obezbedimo dovoljno dokaza da presude ne bi pale na sudu”, rekao je Cmolić.

Prema njegovim rečima, tava kriminalna grupa, koju je pored Belivuka predvodio i osumnjičeni Marko Miljković, bila je dobro organizovana i krila se iza navijačke frakcije Partizana koju je predvodio Belivuk, od ranije poznat policiji.

Cmolić je istakao da nije reč o navijačima već o kriminalcima i dodao da je policija prilikom pretresa na više lokacija u Srbiji, medju kojima su i neke prostorije date na korišćenje pripadnicima ove grupe na stadionu Partizana, pronašla, izmedju ostalog, narkotike, oružje, kao i materijalne i biološke tragove, bitne za dalju istragu.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version