Na zahtev direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića, kragujevački lekari u Novom Pazaru

Regionalni koordinator Ministarstva zdravlja za kovid pandemiju, grudni hirurg prof.dr Slobodan Milisavljević stigao je u Novi Pazar. Sa timom kragujevačkih lekara doktor Milisavljević će narednih nekoliko dana pomagati lekarima novopazarske Opšte bolnice u organizaciji i zbrinjavanju pacijenata, jer su kapaciteti kragujevačkog Kliničkog centra takođe prepuni. Tim stručnjaka iz Kragujevca došao je u Novi Pazar na zahtev direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića, sa kojim imaju odličnu saradnju. Podsećamo da je preko 60 medicinskih radnika u Novom Pazaru zaraženo koronom i da se ulažu nadljudski napori kako bi se teška situacija prevazišla.

”Ovo je već druga ekipa lekara iz Kragujevca koja za poslednjih nedelju dana dolazi u Novi Pazar – rekao je direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović. On je istakao da je pomoć iskusnih lekara: anestetičara, infektoologa, anesteziologa, od velikog značaja posebno u momentu prepunih bolničkih kapaciteta na infektivnom, grudnom, očnom i ušnom odeljenju i s obzirom na činjenicu da se od juče u Opštoj bolnici leče i najteži pacijenti na stacionarnim respiratorima.

Regionalni koordinator Ministarstva zdravlja za covid pandemiju, grudni hirurg prof.dr Slobodan Milisavljević pohvalio je rukovodstvo Opte bolnice, ceo medicinski kadar i posebno direktora dr Meha Mahmutovića i njegov tim za, kako je kazao, požrtvovanost i znanje koje su uneli u lečenje ove teške pandemije koja je zadesila ceo svet.

”Mi imamo u zadnjih nekoliko dana ponovo skok novoobolelih, posebno na području Novog Pazara, Sjenice i Tutina. Kasnije analize pokazaće uzrok. U većini bolnica kapaciteti su popunjeni, a mi po naredbi Ministarstva zdravlja činimo sve napore da se pomogne Opštoj Bolnici u Novom Pazaru u ljudstvu, tehnici i organizaciji same Covid bolnice”, kazao je Milisavljević.

S.Lj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO