Naslovna Featured Istaknuto Na ulasku u Hrvatsku, Sandžaklije masovno kažnjavaju zbog suhomesnatih proizvoda

Na ulasku u Hrvatsku, Sandžaklije masovno kažnjavaju zbog suhomesnatih proizvoda

na-ulasku-u-hrvatsku,-sandzaklije-masovno-kaznjavaju-zbog-suhomesnatih-proizvoda

Redakciju Vijesti RTV Novi Pazar, danas su kontaktirali gradjani sa obavještenjem da su na ulasku u Hrvatsku rigorozni pregledi i kazne. Neki od njih su, zbog suhomesnatih proizvoda u prtljagu, kažnjavani od 1 000 evra i više.

RTV Novi Pazar upućuje apel našim gradjanima u dijaspori da, u koliko se iz Sandžaka vraćaju u zemlje EU, povedu računa šta nose u prtljagu.

,,Da sam znao šta će mi se dogoditi na ulasku u Hrvatsku, ili ne bih nosio meso ili bi išao drugim putem,,  kaže naš sagovornik.

Ulaskom Republike Hrvatske u EU,u putničkom prometu primjenjuje se evropska regulativa, prema kojoj nije dozvoljen prenos mesa, suhomesnatih proizvoda, mlijeka i mliječnih proizvoda iz trećih zemalja (BiH, Srbija, Crna Gora itd.), a dozvoljen je unos do 20 kg ribe, školjki i proizvoda od ribe, do 2 kg mlijeka u prahu za bebe, hrane za bebe i hrane za posebne potrebe, do 2 kg hrane za kućne ljubimce , do 2 kg ostale hrane kao što je med, žive školjke i puževi i do 125 gr kavijara ili drugih proizvoda zaštićenih vrsta.

Exit mobile version