Naslovna Vijesti Politika Na sedmoj sednici Skupštine grada Novog Pazara Nikola Jolović izglasan za zamenika...

Na sedmoj sednici Skupštine grada Novog Pazara Nikola Jolović izglasan za zamenika gradonačelnika

Glasovima odborničke većine na sednici Skupštine grada za zamenika gradonačelnika Novog Pazara izabran je Nikola Jolović, sa liste “Pokrenimo Novi Pazar- Tomislav Nikolić“.
Jolović je diplomirani ekonomista, a na ovu funkciju predložila ga je Srpska napredna stranka, čiji je član.
Odbornici su na ovoj sednici usvojili i izmenu poslovnika Skupštine grada, na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji,a odredjen je reon novoizgradjene osnovne škole Meša Selimović, koji obuhvata nekoliko naselja i ulica u blizini Petrove crkve.
Skupština je usvojila niz odluka vezanih za ostvarivanje prava na novčanu pomoć, povlašćeni prevoz u autobuskom saobraćaju, kao i odluku o obezbedjivanju školskog pribora za učenike prvog razreda osnovnih škola.
Usvojeni su novi statuti javnih preduzeća, odluke o minimumu procesa rada za vreme štrajka u ovim gradskim firmama, kao i način izbora njihovih direktora i organa upravljanja.
Doneta je odluka o ustupanju sportskog objekta na upravljanje Sportsko sajamskoj ustanovi Pendik.
Izmenjene je nekoliko odluka vezanih za gerenaralne regulacije većeg broja naselja i utvrđena prava građana u oblasti socijalne zaštite.
Odbornici opozicione SDA Sandžaka imali su tokom sednice više primedbi i tvrdnji da su pojedine tačke dnevnog reda nezakonito usvojene, što su u vladajućoj većini to odbacili pozivajući se upravo na zakone.
Oni su imali niz primedbi na tačke vezane za formiranje i personalni sastav komisija za procenu tržišne vrednosti, otuđenje i davanje u zakup nepokretnosti u svojini lokalne samouprave.
Na skuptisni je doneta i odluka da se u najkraćem roku zakaže sednica na kojoj će se razmatrati bezbednosna situacija u Novom Pazaru, a na kojoj će predstavnici sudstva i policije podneti izveštaj o radu.
Sednici nisu prisustvovali odbornici opozicione Bošnjačke demokratske zajednice.

Posting....
Exit mobile version