Naslovna Featured Istaknuto Na hiruškom odeljenju Opšte bolnice Novi Pazar, danas su urađene tri veoma...

Na hiruškom odeljenju Opšte bolnice Novi Pazar, danas su urađene tri veoma zahtevne operacije

  Na hiruškom odeljenju Opšte bolnice Novi Pazar, danas su urađene tri veoma zahtevne operacije velike hernije  iz oblasti abdominalne hirurgije koje je sa hirurzima naše bolnice izveo prof. dr Marinko Žuvela sa Prve hiruške klinike iz Beograda.  Za sledeću sedmicu najavljeno je još  dvanaest  operacija. Dolazak eminentnih stručnjaka iz velikih kliničkih centara je nastavak saranje sa Ministarstvom zdravlja.

“Dolazak eminentnih lekara, stručnjaka iz Beograda je za nas veoma bitno jer se naši lekari usavršavaju uz njih , pa je tako i današnji dolazak prof. dr  Marinka Žuvele sa Prve hiruške klinike iz Beograda koji je sa našim timom hirurga danas uradio tri veoma zahtevne operacije velike hernije od velikog značaja”, kazao je direktor Opšte bolnice Novi Pazar dr Meho Mahmutović.

Prof. dr Marinko Žuvela kaže da je u Novi Pazar dolazio unazad desetak godina i držao mnoga predavanja , a  sada dolazi da sa našim hirurzima obavlja operacije koje su malo komplikovanije.  Pre četiri meseca je sa našim hirurzima uradio šest operacija, danas tri a za sledeću sedmicu najavljeno je dvanaest novih operacija.

“Sledeći naš korak, a u dogovoru sa dr Mahmutovićem je, da Udruženje hirurga iz Beograda, koje se bavi samo kilama, a u kome se pored mene nalazi još šest dobrih hirurga, dolaze u Novi Pazar i razviju još bolju saradnju sa hirurzima Opšte bolnice i obavljaju zajedno operacije”, naglasio je prof.dr Marinko Žuvela.

Na hiruškom odeljenju pre nekoliko dana urađena je i operacija kuka kod pacijenta starog čak 95 godina koju je izveo upravnik bolnice dr Alan Kurpejović, koji ističe da operacija jeste bila rutinska, ali da je bio izazov jer je pacijent u poodmaklim godinama tako da se moralo paziti na najsitniji detalj tokom operacije. Po njegovim rečima, operacija je protekla odlično, pacijent se dobro oseća i oporavlja i biće upućen na rehabilitaciju u Novopazarsku banju.

Menadžement Opšte bolnice Novi Pazar i dalje će raditi na unapređenju usluga a sve to, kako je naglasio dr Mahmutović, za dobrobit pacijenata koji se leče u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Exit mobile version