Na graničnom prelazu Uvac uhapšen sin Ramiza Delalića Ćele

Dvadesetjednogodišnjeg Benjamina Delalića, na osnovu potjernice koju je izdao Općinski sud u Sarajevu, u nedjelju su na graničnom prelazu Uvac uhapsili pripadnici Jedinice granične policije Višegrad.

Sin ubijenog Ramiza Delalića Ćele uhapšen je zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa na ulazu u BiH, a nakon što su graničari provjerama utvrdili da ga potražuje sarajevski Općinski sud.

On se tereti da je 18. februara 2012. izazvao udes u blizini raskrsnice ulica Put Mladih muslimana i Urijan Dedina, u kojem je teško je povrijeđen Zoran Stjepanović a lakše još šest osoba.

Kako nam je potvrđeno iz Općinskog suda Sarajevo, Delalić se nije pojavio na glavnom pretresu 16. juna, te je postupajući sudija u ovom predmetu naredio da se privede na sljedeće ročište, koje je bilo zakazano 27. juna. Sudska policija Delalića je tražila na adresi stanovanja, ali ga nisu pronašli, te je sudija izdao potjernicu i rješenje za pritvaranje.

Podsjetimo, u ovom udesu s lakšim povredama prošli su Delalić i trojica njegovih saputnika u renaultu megan Hilmija Dautović, Kenan Fazlić i Edin Fazlić, dok je teže povrijeđen Stjepanović, koji se nalazio u vozilu WV polo.

Dalalić je neposredno prije sudara, velikom brzinom pretekao jedan automobil, ali je zbog klizavog puta izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku, udario u polo, koji je izgurao na trotoar, a potom se okrenuo na cesti.

Izvor: fokus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO