SARAJEVO – Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine otkrili su pet falsifikovanih PCR testova na korona virus na graničnom prelazu Rača, tokom redovne kontrole ulaska stranih državljana u zemlju.

U saopštenju Granične policije BiH je navedeno da su lažni PCR testovi otkriveni juče kod jednog kineskog državljanina i četiri državljanina Severne Makedonije, o čemu je obavešten i tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

“Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično delo falsifikovanje isprave, o dogadjajima je obavešten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem su nalogu predmeti ustupljeni službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije”, navodi se u saopštenju.

U proteklom periodu, od septembra 2020. do 31. marta 2021. godine, policijski službenici Granične policije BiH su otkrili više od 80 falsifikovanih PCR testa na korona virus.

Najviše falsifikovanih testova bilo je kod državljana Turske, Kine, Severne Makedonije, Nemačke i Slovenije, naveli su iz Granične policije BiH.

indeksonline.rs/Beta