Naslovna Featured Istaknuto Na deset prigradskih punktova vakcinisano 365 lica

Na deset prigradskih punktova vakcinisano 365 lica

na-deset-prigradskih-punktova-vakcinisano-365-lica

Drugog dana organizovane imunizacije u prigradskim mesnim zajednicama, beleži se bolji odziv stanovništva. U selu Šaronje vakcinisano je 89 meštana, u Postenju 61, a u Belim Vodama vakcinu je primilo 26 osoba. Tokom vikenda na deset vakcinalnih punktova vakcinisano je ukupno 365 građana.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od početka imunizacije prvu dozu vakcine u Novom Pazaru primilo je 7.446 osoba.

”Možemo zaključiti da je na pojedinim mestima odziv bio dobar, negde solidan, a na onim gde je oziv bio loš potrudićemo se da sa predstavnicima mesnih zajednica sagledamo u čemu je problem ili problemi, te da ih, ako možemo rešimo na najboilji mogući način”, izjavio je za RTVNP direktor Zavoda za javno zdravlje dr Šefadil Spahić. Ocenio je da je epidemiološka situacija jako nesigurna i zabrinjavajuća, te istakao da nam je, kao nikada do sada, potrebno jedinstvo, sloga i striktno poštovanje svih protivepidemijskih mera.

”Nadam se da su građani shvatli ozbiljnost epidemiološke situiacije. Razumevajući njihovu brigu i nesigurnost smatram da će građani sami uvideti u narednom periodu prednost vakcina i da će se u većem broju vakcinisati”, kazao je Spahić.

Apelovao je na građane da poštuju mere zaštite i da se vakcinišu u što većem broju, te najavio da će i u narendom periodu biti aktivirani mobilni timovi za vakcinaciju stanovnika koji nisu u mogućnosti da dođu do vakcinalnih punktova.

S.Lj.

Exit mobile version