Na Dečijem odeljenju novopazarske Opšte bolnice strogo se poštuju epidemiološke mere

 Dečije odeljenje Opšte bolnice Novi Pazar radi van covid sistema ali mere zaštite su na veoma visokom nivou. Ni jedno dete ne može leći na odeljenje a da prethodno ne bude testirano na korona virus kao ni majka koja mora ostati uz dete. “Ta pravila se moraju poštovati i ne sme biti propusta”, zvanična je načelnica odeljenja, dr Hadija Toković.

“Ovde se svi strogo pridržavamo mera koje su date zarad zaštite od korone. Tu smo u prvoj i drugoj smeni, pripravni smo, imamo dežurstva i uvek smo spremni da u bilo koje vreme kada roditelj dovede dete uradimo pregled, obezbedimo da se uradi test da bi znali kuda ga uputiti i na koji način mu pružiti zdravstvenu pomoć”, dodala je  dr Hadija Toković.

Dečije odeljenje obezbedilo je i poseban ulaz za decu koja su pozitivna, u ordinaciju odlaze doktor i sestra i vrše pregled pa donose odluku da li je dete za kućno lečenje ili možda za hospitalizaciju. Ono što je važno istaći je, da se deca koja su pozitivna na koronu ne hospitalizuju ovde već šalju u KBC “Dragiša Mišović”. Ukoliko se ustanovi da dete nema lošu kliničku sliku iako je pozitivno, šalje se na kućno lečenje i izolaciju.

Dr Toković, kao i svi iz njene struke, apeluje na  sugrađane da se pridržavaju svih epidemioloških mera, roditelje moli da čuvaju decu tako što će voditi računa o njihovoj higijeni i da se trude da im deca budu u što manjoj gužvi.

B.V.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO