Naslovna Vijesti Hronika Na bugarskoj granici zaplenjeno 13.500 lekova u turskom autobusu

Na bugarskoj granici zaplenjeno 13.500 lekova u turskom autobusu

na-bugarskoj-granici-zaplenjeno-13.500-lekova-u-turskom-autobusu

BEOGRAD – Carinici na graničnom prelazu Gradina, sa Bugarskom, sprečili su pokušaj krijumčarenja više od 13.500 lekova i suplemenata ukupne vrednosti oko 13.000 evra, u jednom turskom autobusu koji je išao iz Nemačke, saopšteno je danas.

U autobusu su se nalazila četiri putnika i dvojica vozača, koji su naveli da imaju samo lični prtljag, ali je proverom u boksu pronadjen ogroman kofer pun različitih lekova.

Naknadno su pronadjene još tri torbe sa tabletama, inekcijama, medicinskim kremama i suplementima a na kraju su i u ručnom frižideru pronadjene termo kese sa medikamentima iz Nemačke.

“Daljom kontrolom pronadjene su i originalne fakture nemačke apoteke za čitavu paletu lekova i inekcija za lečenje dijabetesa, kardio-vaskularnih oboljenja, reumatskog artritisa, pa do različitih kapi, masti i krema, kao i vitamina i suplemenata za jačanje imuniteta”, dodaje se

Protiv vozača autobusa, 60-godišnjeg turskog državljanina, pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja zaplenjeni lekovi biti zadržani.

indeksonline.rs

Exit mobile version